Ethernet kablet kan komme i to typer når det kommer til kabling:

Straight-through kablet

Denne kabel type har identisk kabling i stikkene i begge ender. Kabel 1 i den ene ende er forbundet til kabel 1 i den anden ende, osv.

Dette type kabel er f.eks. brugt til at forbinde følgende enheder:

  • computer til hub
  • computer til switch
  • router til hub
  • router til switch

Computere og routere bruger kabel 1 og 2 til at sende data og kabel 3 og 6 til at modtage data. Hubs og switches bruger kabel 1 og 2 til at modtage data og kabel 3 og 6 til at sende data.
Derfor bruger du et crossover kabel når du skal tilslutte 2 computere med hinanden.

Crossover kablet

Med et crossover kabel er kabel parrene byttet rundt, hvilket betyder at forskellige stifter et tilsluttet hinanden. Stift 1 er tilsluttet Stift 3 i den anden ende og Stift 2 er tilsluttet Stift 6 i den anden ende.

Du bruger et CROSSOVER kabel når du skal forbinde to enheder der bruger de samme kabler til data, tag et eksempel hvis du forbinder to computere sammen med et straight-through kabel og computer 1 sender en pakke via kabel 1 og 2 men computer 2 forventer modtagelse af pakker på kabel 3 og 6, så opstår der hurtigt fejl. Det er grunden til at du skal bruge et crossover kabel når de to samme typer enheder er forbundet.

BEMÆRK

Nyere enheder understøtter Auto MDI-X der automatisk opfanger og konfigurerer den rigtige kabel forbindelsestype. Dette fjerner behovet for en bestemt kabeltype mellem enhederne.
Bemærk også at gigabit ethernet og hurtigere standarder bruger alle fire trådpar til at overføre data i begge retninger samtidigt.